februari / maart 2021

Leuningwerk uitkijktoren Krammersluizen

Leuningwerk uitkijktoren Krammersluizen

Medio juni 2020 kregen wij van De Klerk Waterbouw uit Werkendam de aanvraag voor het snijden van 138 aluminium panelen. Deze panelen had men nodig om de bestaande panelen in de leuningen van de Krammersluizen uitkijktoren te vervangen. De Krammersluizen zijn de sluizen in de Philipsdam in Zeeland. De panelen hebben allemaal afbeeldingen die een relatie hebben met de omgeving zoals planten, vissen en vogels. 

De panelen wilde men graag gesneden hebben met een watersnijmachine vanwege de nauwkeurigheid van het snijproces. Snijden met water is een bewerkingsproces wat een kernactiviteit is van IM Brouwer en daarom konden wij ook goed aan die wens voldoen. In eerste instantie is ook de optie nog onderzocht om de panelen van het materiaal Roestvaststaal te maken, maar na het afwegen van alle voor- en nadelen is er door de opdrachtgever gekozen voor aluminium. Inbegrepen bij de opdracht was het poedercoaten van de panelen. 

In oktober 2020 kregen we tevens de opdracht van De Klerk voor het reviseren van de leuningen. Dit betekende voor ons bij de door De Klerk gedemonteerde leuningen de oude montagevoorzieningen verwijderen, reparaties uitvoeren en de nieuwe bevestigingsbeugels lassen aan de leuningen. Doordat wij de panelen gesneden hadden konden wij deze gebruiken als “mal” om de bevestigingsbeugels op de juiste positie aan te brengen. Afgelopen voorjaar zijn de leuningen weer gemonteerd door De Klerk en hebben wij de panelen gemonteerd in de leuningen. Hiermee kreeg de toren als het ware een “nieuwe jas”, zie de foto`s met het resultaat.

Alles bij elkaar een heel mooi project voor IM Brouwer waarbij we door de verschillende disciplines die we in huis hebben de opdrachtgever een totaalpakket konden leveren.

Verder praten over dit artikel?

Neem contact op met ons. Wij vertellen je er graag meer over.

Laten we samenwerken

Privacyverklaring Cookiebeleid Disclaimer

© IM Brouwer | Ontwerp & realisatie MM