EN-1090 certificaat

EN 1090 norm voor het vervaardigen van staalconstructies

De EN 1090 is de geharmoniseerde Europese norm, die van toepassing is op dragende staal en aluminium constructiewerken. Constructies als gebouwen, bruggen en ondersteuningen voor bijv. silo’s moeten vanaf juli 2014 volgens deze norm gemaakt worden. De EN 1090 norm is gepubliceerd omdat vanaf 1 juli 2014 constructieve bouwproducten CE gemarkeerd dienen te worden. Daarnaast dient er een conformiteitsverklaring te worden afgeven ook wel de DoP (Declaration of Performance) genoemd.

De EN 1090 norm heeft consequenties voor fabrikanten van stalen- en aluminium constructiedelen voor de bouw. Deze norm maakt een eind aan aparte regels per land voor het vervaardigen van en verhandelen van stalen en aluminium constructies.


IM Brouwer gecertificeerd EN 1090 EXC3

IM Brouwer is in het bezit van het EN 1090 certificaat. De EN 1090 bestaat uit verschillende klassen, deze uitvoeringsklassen (en dus ook de constructiedelen) zijn ingedeeld in EXC1 t/m EXC4. IM Brouwer is gecertificeerd voor EXC3.  Deze klassen van de EN 1090 zijn bedoeld om de mate van controle en beheersing aan te duiden. De uitvoeringsklasse EXC1 is van toepassing op laag belaste constructies en loopt op naar uitvoeringsklasse EXC4 voor zwaar belaste constructies met verhoogde risico’s.

Er zijn controles op bepaalde processen zoals snijden, boren, en conserveren nodig. De controle op het lassen wordt door de EN 1090 benadrukt en daarom is het ook verplicht om een Lascoördinator aan te stellen en te werken met gecertificeerde lassers en lasprocessen. Dit alles om de totale controle op het productproces te waarborgen zodat de juiste kwaliteit wordt geleverd. IM Brouwer voldoet aan alle gestelde eisen en beheerst de processen dusdanig dat u met vertrouwen uw EN 1090 constructiewerk kunt uitbesteden bij ons. Bij oplevering ontvangt u de CE-verklaring en DoP waarmee u bewijst te voldoen aan de regelgeving.

Download certificaat

Nieuwsgierig wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Neem contact op met ons. Wij vertellen u er graag meer over.

Laten we samenwerken

Privacyverklaring Cookiebeleid Disclaimer

© IM Brouwer | Ontwerp & realisatie MM